lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kouluruokailu


Koulupäivinä meille tarjoillaan lounasta klo 12.00 alkaen ja päivällistä / illallista klo 19.00 alkaen. Ruokalassa(kin) on mielestäni Harry Potterin taikakoulun henkisyyttä, vai mitä mieltä olette? :) Kuvassa jonotetaan siis sapuskaa ja linjaston päässä siintää myös astioiden palautuspiste. Lounaan saa kokonaisuudessaan linjastosta, mutta päivällisen pääruoka haetaan pöytäkohtaisesti ja jaetaan siis samassa pöydässä istuvien kesken. Jokaisen aterian päätteeksi pöydältä harjataan patonkimurut, jonka jälkeen keittiötyöntekijä tulee pyyhkäisemään pöydän kostealla. 


Ensimmäisenä linjastosta otetaan patonkia. Seuraavaksi erilliselle lautaselle kootaan salaatteja tai vaihtoehtoisesti voi ottaa valmiin salaattiannoksen. Sitten napsastaan monipuolisesta valikoimasta jälkkäri. Keittiötyöntekijät annostelevat lounaalla pääruoan.



Oman Suomen koulumme ruokalassa syömme yleensä samassa pöydässä omien luokkakamujen kanssa. Ruokailuun mennään joko samaan aikaan tai omassa tahdissa. Jos haluaa syödä yksin niin niin voi tehdä kaikessa rauhassa. Ranskan koulussa taasen syömään mennään porukalla ja pöydät pitkälti täyttyvät sitä mukaa kun jonosta tullaan. Eli näin ollen pöydät ovat täysiä ja samassa seurueessa on paitsi omia kavereita niin myös niin sanottuja random-tyyppejä. 

Ja lopuksi esimerkkikuvia siitä mitä aterioilla on napaan nauskaistu. Murkinat ovat olleet oikein kelpoja koulusapuskoja. Sisälmyspaistos ja täytetyt kalmarit eivät muodostuneet lemppariruoiksi.







Vivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti